13 اسفند 1395 - 10:02

اصلاح قانون مدنی درباره شرایط تابعیت مدیران/انتخاب بین مسئولیت و تابعیت

یک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اصلاح قانون مدنی در خصوص شرایط مسئولیت پذیری گفت: مدیران دارای تابعیت مضاعف بین مسئولیت و تابعیت، باید یکی را انتخاب کنند.
کد خبر : ۱۷۱۱۰
اصلاح قانون مدنی درباره شرایط تابعیت مدیران/انتخاب بین مسئولیت و تابعیت

به گزارش ایبِنا، بهمن طاهرخانی در خصوص مدیران دارای تابعیت مضاعف و گرین کارت، افزود:از آنجایی که در گذشته، افراد دارای تابعیت مضاعف منافع ملی را به خطر انداختند امروز مسئولان دارای تابعیت مضاعف حساسیت برانگیز شدند و به این جهت باید در قانون مدنی اصلاحاتی برای جلوگیری از تکرار اتفاقات گذشته اعمال کرد.


 نماینده مردم تاکستان در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد:نمونه بارز چنین آسیبی محمود خاوری متهم اختلاس سه هزار میلیاردی است که در بانک ملی مدیر بود و به واسطه تابعیت کانادایی به راحتی از کشور خارج شد، با این حساب نباید اجازه دهیم مجدد چنین اتفاقی در کشور رخ دهد.


 وی گفت: نباید فراموش کرد تابعیت در شرایط خاص به افراد داده می شود و تا جایی که می دانم اگر فرد سلب تابعیت اولیه خود را نپذیرد به او تابعیت کشور مضاعفی داده نمی شود. در اصل 41 قانون اساسی آمده است اگر فردی تابعیت کشور دوم را پذیرفت دولت می تواند تابعیت ایرانی او را لغو کند البته در این زمینه اختلاف نظرهای حقوقی وجود دارد.


 طاهرخانی در گفت و گو با خانه ملت تاکید کرد: با این حال در شرایط بین المللی کشورها تلاش دارند اتباع کشورهای دیگر را تحت نفوذ قرار دهند تا از این طریق به اطلاعات محرمانه کشور مذکور دست پیدا کنند چنین نگاهی باعث می شود ما نگران حضور مدیران دارای تابعیت مضاعف در پست های حساس باشیم.


 این نماینده توضیح داد: در قانون مدنی مشخص شده که چه افرادی نمی توانند در چه سمت هایی مشغول باشند با توجه به تغییر شرایط بین المللی و حساسیت های موجود لازم می دانیم این قانون اصلاح و به روز رسانی شود.


 عضو کمیسیون قضایی و حقوقی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افراد به اختیار خود تابعیت مضاعف می گیرند، اظهارداشت: فردی که تابعیت مضاعف را قبول می کند نباید انتظار داشته باشد با وجود تمام توانمندی که دارد در کشور خود پست کلیدی و بلند مرتبه ای بگیرد او باید در ازای تابعیت از امتیازای محروم شود.

ارسال‌ نظر